Na kafi sa... Tašom Krsmanović (jutjuberka i blogerka)
Na kafi sa...

Na kafi sa… Tašom Krsmanović (jutjuberka i blogerka)

Danas sam na kafi sa… Tašom Krsmanović. Ona možda nije iz Beograda, ali se u njemu itekako snašla. Bavi se fotografijom, digitalnim marketingom, a ima i svoj YouTube kanal. 🙂

Tašu sam upoznala pre par meseci, kada smo obe radile u istoj marketinškoj agenciji. Oduševila me je njena svestranost, borba za održavanjem umetničkog duha i glava puna ideja. Delovalo je kao da i najdosadnije na svetu može da uslika tako da promene dimenziju.

Pored toga, Taša me je podsetila na snove koje sam nekada sanjala i upornost koja je u meni nekada bila ne tako olako utišana.

Današnji intervju tu je da vas inspiriše, ali i mene da se probudim iz već preduge zimske dremke… 🙂

Pre upisa „Fakulteta za medije i komunikacije“, studirala si pravni fakultet. Koliko su oba fakulteta ponaosob uticala na tvoje veštine u današnjem poslu freelancer-a?

Kada malo bolje razmislim, najveći uticaj imao je moj prethodni posao u jednoj marketinškoj agenciji.

Rekla bih da prava nisu imala nikakav uticaj na moj posao, dok mi sadašnji smer – digitalni marketing, omogućava da svakodnevno učim i unapređujem sebe u toj oblasti.

Na svom Instagramu često odgovaraš na pitanja i daješ savete po pitanju ranog ustajanja… Prema tome, misliš li da je zaista tačna ona izreka „ko rano rani dve sreće grabi“?

Rano ustajanje i ljubav prema istom je nešto što me izdvaja na mreži. Ko rano rani, pije kafu u miru i tišini, u mom slučaju. Kafa mi je omiljeni ritual u toku dana i ne sme biti preskočen.

View this post on Instagram

•The sky is the limit 🤩

A post shared by | Tasha Krsmanovic | (@tashakrsmanovic) on

Danas uspešno vodiš svoj Youtube kanal, a pre toga pisala si blog. Zbog čega misliš da su se tvoji pratioci bolje povezali sa tobom putem video klipova?

Svi živimo veoma brzo i verujem da niko nema vremena da čita dugačke tekstove recenzija nekih proizvoda. Iz tog razloga, odlučila sam da u potpunosti pređem na YouTube platformu.

Takođe, prednost dajem video formatu jer pratioci mogu videti moju emociju, osećanja, da čuju glas, ton i na osnovu toga formiraju mišljenje o proizvodu/temi o kojoj pričam. Blog je danas zamenio Instagram gde i dalje delim savete i recenzije u nešto kraćoj pisanoj formi.

Marketing stručnjaci govore da broj pratilaca na društvenim mrežama nije važan… Međutim, kako onda stići do klijenata i reklamiranja njihovih proizvoda, ukoliko ne postoji velika publika? Da li su kompanije spremne da pruže priliku i početnicima?

Velika publika je relativan pojam, a same saradnje zavise od mnogo faktora – ko je klijent, koji je vaš sadržaj, koja je vaša ciljna grupa itd.

Mislim da su kompanije spremne da pruže priliku svima koji rade kvalitetno i imaju feedback od svoje pubilike.

Često promovišeš proizvode za negu lica i kose… Sećaš li se kako si ti dospela do prvog klijenta?

Mislim da se sećam svakog  početka nove saradnje. U pitanju je neizmeran osećaj sreće i ponosa u istom trenutku, svakog puta, evo isto tako i 3 godine kasnije.

Prvu saradnju sam sklopila posle par meseci od otvaranja bloga, međutim svakodnevno sam objavljivala nove recenzije i tekstove u tom periodu i verovatno me je tako brend i primetio.

Kako reč influencer ima negativnu konotaciju u Srbiji, s obzirom da šira masa smatra da influenserima sve “pada s neba“ – možeš li da nam otkriješ kako izgleda tvoj poslovni dan? Koliko je zaista muke i želje i panike i ambicije uloženo u tvoj brend?

Pored ovog posla, bavim se i održavanjem profila na društvenim mrežama, tako da nemam dan koji nije poslovan i svaki počinje i završava se na mreži.

Šalu na stranu, svaki biznis zahteva dosta energije, volje i želje, ali i dosta materijalnih sredstava. Što se tiče konkretno mojih profila, mislim da je energija i iskrena emocija nešto najvrednije što sam uložila u ovaj posao.

Da li ti se u skorije vreme dogodio period bez ijednog posla? Čime se baviš u periodima “pauze“?

NE i pokušaću da se to nikada ne dogodi. Veliki sam radoholičar i non stop nešto radim i stvaram.

Kako postići samodisciplinu na najjednostavniji način, prema tvom mišljenju?

Uh, i sama se često borim sa sobom po pitanju mnogih stvari i to uglavnom vrlo bezuspešno. Griža savesti je nešto što kod mene „pali“ u kritičnim situacijama, tako da se uvek na nju oslanjam.

Planiraš li da u budućnosti kreiraš i neki svoj proizvod?

Za sada ne planiram ništa, bilo bi lepo da se dogodi i rekla bih da je to san svakog influensera. Međutim, bitnije mi je da taj proizvod bude moja priča, a ne samo želja i potreba za fizičkim proizvodom.

Od naizgled sitnih jutarnjih rituala do uspešno završenog poslovnog dana – Taša Krsmanović stiže da obavi sve. Sem toga, na njenom Instagram profilu često odgovara na pitanja svojih pratilaca…

Pišite joj, jer između ostalog, saznaćete i par trikova za održavanje pufnastih a definisanih lokni. 🙂 Jesam li spomenula koliko je Taša svestrana?

Cmok do sledeće kafe. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *